BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Раликрос „Видин – 2019“

Раликрос „Видин – 2019“

На 20 октомври (неделя), от 10.30 ч., на летището в село Иново ще се октрие раликрос „Видин – 2019“.
Мероприятието се организира от Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт“ и Община Видин, под егидата на Автомобилна федерация на България. Заместник-кметът инж. Цветан Асенов ще открие събитието.

Раликросът е комбинация от състезания – Автомобилно Рали и Крос кънтри Рали. Това е състезание на затворено трасе с масов старт и преки двубой между участниците, провеждащо се на трасета със смесени настилки (пръст и асфалт). Най-добрите професионални Водачи са оборудвани с автомобили RX Supercars с над 600 к.с. и ускоряват от 0-60 км/ч за по-малко от две секунди – по-бързо от кола F1.

Раликросът е създаден от Робърт Рийд, който по това време е продуцент на програмата World of Sport на ITV. Първото събитие се е провело в Lydden Hill на 4 февруари през 1967 г., когато бързо се превърна в основна част от съботните следобедни спортове в Обединеното кралство, както с ITV, така и с BBC, излъчваща Раликрос. Популярността на раликрос много скоро се разпространява и в други страни, като първото събитие на европейския континент се състои в Холандия през 1969 г., с дебюта на скандинавския раликрос, който се проведе в Швеция две години по-късно.

Световният Rallycross на ФИА, представен от Monster Energy, беше открит през 2014 г. в Португалия, след като FIA даде статут на Световно първенство в спорта, като стана един от само петте шампионати в тази категория.

Екип: Видин Вест

Посещения: 17

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!