BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Расте броят на пробите със съмнения за британския щам на коронавируса

Расте броят на пробите със съмнения за британския щам на коронавируса

Увеличава се броят на хората с положителни проби за коронавирус у нас, за които има съмнение, че са заразени с новия британски щам на Covid-19. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, предаде БНР.

Липсата на S антиген води до подозрения за наличие на новия вариант на вируса от Великобритания. Всички проби се изпращат за повторно изследване, каза Костадин Ангелов.

„От изследваните в Националния център по заразни и паразитни болести в момента са доказани само 33 такива случая от изследваните 48 проби“, посочи той.

София е отново в червената зона, каза министър Ангелов.

Когато се прецени, че съществува ясна тенденция, която да изисква мерки, това веднага ще стане ясно, подчерта Костадин Ангелов.

Здравният министър съобщи, че се обсъжда създаването на национална програма, подобна на стартиращата на 8 февруари в Александровска болница за консултиране, лечение и рехабилитация на пациенти преболедували Covid-19.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 15

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!