BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Решено: Всички ученици от 5 до 12 клас в София минават на онлайн обучение. Започват засилени проверки за спазването на мерките

Решено: Всички ученици от 5 до 12 клас в София минават на онлайн обучение. Започват засилени проверки за спазването на мерките

От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това число и обектите в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 часа. Това реши софийския оперативен щаб на заседанието си днес.

Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март.
По предложение на директора на СРЗИ се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите.

Столична община, Столичната здравна инспекция и СДВР започват засилени проверки за спазването на мерките в търговските обекти, ресторанти и заведения, и в градския транспорт.
Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно. В домовете за социални услуги на територията на Столична община се забраняват посещенията на външни лица.
На територията на Столична община се забранява провеждането на организирани екскурзии, фестивали и събори, при които се планира събиране на голям брой хора на открито.
Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планиране за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца.

По последни данни София премина прагът от 500 заболели на 100 хил. души. Притеснителен е фактът, че средната възраст на заразените с COVID-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години.
Чувствително се увеличава натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на хоспитализираните нарасна с 645 души. С 30% се увеличават позвъняванията към Спешна помощ за случаи с коронавирус.
По данни на Столичната здравна инспекция общият брой на ваксинираните граждани на територията на Столична община е над 86 хил. В днешният ден продължават ваксинациите на граждани, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са заявили желание да бъдат ваксинирани.

В последната седмица екипите на СДВР са проверили 298 търговски обекта. Над 1400 проверки са направени от екипите на Столичен инспекторат в търговските центрове, както за носене на маски, така и за надопускане на струпване на по-голям брой посетители. 1912 са проверките за спазване на карантината.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 75

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!