BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Решено! Затварят заведения, молове и училища заради Covid-19

Решено! Затварят заведения, молове и училища заради Covid-19

С два месеца се удължава епидемичната извънредна обстановка в България. От петък-27.11 до 21 декември се преустановяват всички присъствени часове от 1 до 12 клас. Прекратяват се всички учебни занятия и в университетите. Спират се посещенията в детски градини и ясли. За новото затягане на мерките съобщи днес здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, предаде Novini.bg.

Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки на храна за дома или офиса. Преустановяват се посещенията в търговски центрове и тези от тип мол. Изключение се прави за офисите на услуги и хранителните магазини вътре в големите обекти.

„Не налагаме вечерен час, няма и други строги мерки, които са характерни за някои от държавите за територията на Европейския съюз и други наши съседни държави“, обяви министър Ангелов.

Преустановяват се още конгреси, тиймбилдинги, културни мероприятия. Театрите ще работят с капацитет до 30% заетост и строго спазване. А тържествата ще са с не повече от 15 души.

Спират се и плановите операции. Трансплантациите ще продължат, също така процедурите по ин витро и др.

От Националния оперативен щаб подчертаха, че целта е да се намали напрежението върху здравната система. Стана ясно обаче, че резултатът от взетите мерки ще се види след няколко седмици.

И нещо важно – всички мерки ще влязат в сила от петък вечерта.

По думите на здравния министър навсякъде, където се взимат строги мерки, се наблюдава резултат, след седмица-две.

Той даде пример с Белгия и Франция.

„Така тенденция търсим и ние“, добави министърът.

Проф. Костадин Ангелов коментира още, че мерките трябва да помогнат и на лекарите да посрещнат по-спокойно предстоящите светли празници.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 85

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!