BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сдружение „Активно общество„ обучава учители и образователни медиатори

Обученията на място стартираха в Детска градина „Русалка“ – град Видин

Сдружение „Активно общество„ стартира обученията на педагогически специалисти, които се провеждат на място в образователните институции. Педагогическите специалисти се обучават на тема „Психо-социална работа с деца и младежи в мултикултурна среда“ от опитни обучители, сред които психологът Кирил Кунчев и социологът д-р Петко Петков.

Първото от серията обучения се проведе в град Видин в Детска градина – Русалка, където в рамките на три дни учителите от учебното заведение работят по специално разработена програма, за да повишат знанията си и да обогатят уменията си за работа. Учителите споделиха и
личния си опит и дискутираха интересни моменти от практиката си. Обученията в Детска градина Русалка продължават и  през следващата седмица, където отново обучители ще работят с тях по темата за психо-социална работа с деца и младежи. Паралелно с това стартира и обучението на педагогически специалисти в ОУ  „Св. св. Кирил и Методий“, село Ковачица, община Лом.

Изпълнението на дейностите по проекта продължава с редица обучения за повишаване на квалификацията на учителите и образователните медиатори за работа в мултикултурна среда и в следващите месеци.

Проект „Повишаване на капацитета на педагогическите специалисти от Област Видин и Област Монтана за работа в мултикултурна среда“ се изпълнява от Сдружение „Активно общество“ в партньорство с ДГ „Русалка“ – гр. Видин, ДГ „Зора“- град Монтана, СУ „Св. Св. Кирил и Методий – гр. Брегово, СУ „Христо Ботев“ – село Арчар, ПГХЗ „Дмитрий Менделеев“, СУ „Димитър Маринов“- гр. Лом, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- село Ковачица.

Проектът се финансира по договор №BG05M2OP001-3.017-0041-C01/11.12.2020г. от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 



Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!