BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сдружение „Активно общество“ призовава: Да докажем, че сме „Солидарни в кризата“!

Сдружение „Активно общество“ призовава: Да докажем, че сме „Солидарни в кризата“!

Извънредното положение във връзка с епидемията от COVID-19 изправя цялото общество пред редица предизвикателства. Но в тази ситуация в особено затруднено положение са хората от уязвимите групи – самотноживеещи, социално слаби, болни, възрастни… Хора, за които основната грижа е как днес да сложат храна на масата. За тях личните предпазни средства, хигиенно-санитарните материали и дезинфектантите са истински лукс. Затова Сдружение „Активно общество“ организира благотворителна кампания „Солидарни в кризата“.

Целта е събиране на предпазни маски или материали за изработване на маски (плат, ластик и др.), както и хигиенно-санитарни материали и дезинфектанти. Подемайки тази инициатива, искаме да протегнем ръка за помощ на хората, които нямат икономическата възможност да си закупят необходимите предпазни средства, за да се защитят от заразяване с коронавирус.
Идеята за кампанията „Солидарни в кризата“ дойде, когато преди дни доброволец на сдружението се обърнал към тях за подкрепа за реализиране на подобна инициатива, която да е насочена към децата и възрастните хора от неговото населено място.
От Сдружение „Активно общество“ решиха да надградят това, като организират кампания за набиране на лични предпазни средства, хигиенно-санитарни материали и дезинфектанти и след това да се погрижат те да достигнат до нуждаещи се хора в цяла Видинска област. „Проведените досега успешни кампании, установените контакти и изграденото доверие с местните и държавните институции и власти ни дават увереността да подемем тази кампания“, заявяват от сдружението и допълват:

„Вече първите дарения са факт. Вярваме, че има още много добри хора, готови да помогнат! Всяко дарение ще е от полза и ще помогне на човек в нужда да се защити от коронавирус заразата. Обръщаме се и с апел към шивачите и като цяло хората, които умеят да шият – който желае и има възможност да се включи в изработването на предпазни маски, нека се свърже с нас. Нека докажем, че сме „Солидарни в кризата“!“

Уверяват, че ще има пълна прозрачност и строга отчетност при разпределението на получените дарения.

Дарения се приемат в офиса на Сдружение „Активно общество“: град Видин, площад „Бдинци №2“.
Повече информация на тел.: 0896038906 – Емил Иванов

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 46

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!