BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Семействата, чиито деца ще са в VIII клас през идната учебна година, могат да кандидатстват за еднократна помощ от 250 лв.

Семействата, чиито деца ще са в VIII клас през идната учебна година, могат да кандидатстват за еднократна помощ от 250 лв.

Документите се подават в дирекциите „Социално подпомагане“, по пощата или с електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване.

Средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца трябва да е по-нисък или равен на 450 лв.
Изключения ще се прави за деца с трайни увреждания, с един жив родител, както и за настанени в семейства на близки, роднини или в приемни семейства.
Със средствата може да се покрие част от разходите за началото на учебната година – за учебници и пособия, за дрехи или др.
Помощта е обвързана с посещение на училище, като се изплаща на два пъти – след издаване на заповедта за отпускането й и в началото на втория срок.
Ако детето не бъде записано за втория срок или в рамките на месец натрупа 5 отсъствия, семейството трябва да върне средствата.
Очаква се помощта да достигне до над 40 000 семейства.
Тя е още един инструмент за намаляване на отпадащите след VII клас деца.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 118

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!