BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скандали за задължителните маски в училищата в Гърция

Скандали за задължителните маски в училищата в Гърция

Напрежение и проблеми са възникнали при откриването на учебната година в някои училища в Гърция заради отказа на родители децата им да носят маски, съобщава телевизия Скай, цитирана от БТА.

Според приетите противоепидемични мерки носенето на маска в училищата в Гърция е задължително във всички помещения, включително и в класните стаи. В 55-о основно училище в Патра четирима ученици не са били допуснати да влязат, защото родителите им не се съгласили децата им да сложат маски. Родителите заявили, че ще продължат с тази тактика всеки ден, защото не вярват на предписанията на епидемиолозите.

Баща от Солун е заявил пред Скай, че „ако трябва детето ми няма да посещава часовете цяла година“. За подобни случаи се съобщава и от Крит.

Някои родители заявяват, че децата им имат дихателни проблеми и затова не могат да носят маска. Други изобщо отказват да изпратят децата си на училище и казват, че ще ги оставят вкъщи колкото е необходимо.

В гръцките училища са приложени строги мерки срещу разпространението на респираторни вируси и по-конкретно на новия коронавирус SARS-CoV-2, сред които задължително носене на маска, инструкции за лична хигиена, дезинфекция на помещенията, мерки за дистанция и избягване на близък контакт и др.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 51

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!