BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

София под блокада от тази нощ (видео)

София под блокада от тази нощ (видео)
Затварят София от полунощ. Забранява се влизането и излизането на автомобили. Това стана ясно на извънреден брифинг в Министерския съвет на Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса.

 

Засега блокадата се отнася само за столицата и идва часове след като хиляди напуснаха София този следобед.

ВИДИН ВЕСТ ТВ БЕ ЕДИНСТВЕНАТА РЕГИОНАЛНА МЕДИЯ, КОЯТО ВИ ПОКАЗА БРИФИНГА НА ЖИВО.

,,Още от вчера се наблюдава много тревожно нещо. Напускане масово на София. София е основното огнище с най-много болни заразени от COVID-19.

Всичките тези хора, които напускат София, са разпръснати из цялата страна. Това води до още по-тежка епидемиологична ситуация с неясни последици. По-скоро последиците най-вероятно ще станат ясни в близката една седмица. Този процес продължава както вчера, така и днес.

Най-вероятно и утре, и вдругиден. Затова щабът с изключително безпокойство наблюдаваше тези процеси. Ако до момента на пускане на прессъобщенията, случаите не бяха кой знае колко, те пак са 40 до този момент.

Тези два дена не са инцидент, а тенденция, което е абсолютен контраст с безгрижието на нашите съграждани. В резултат на което предложихме затварянето на София и премиерът прие нашите доводи“, заяви ген. Мутафчийски

,Всички мерки са в полезрението на щаба – абсолютно всички мерки. По отношение на жп транспорта влаковете ще избягват междинните гари, а над 36 вагона се отменят за празниците, така че там тепърва предстоят някои промени в трафика“, допълни още той.

,,При прибирането си тези, които са напуснали столицата, ще се сдобият с някои процесуални действия. Ако са били на работа, ще трябва да се върнат в София. Иначе е факт, че полицията извършва основната работа по време на епидемия“, посочи началникът на оперативния щаб и допълни още, че не се забранява движението вътре в столицата.

Хората под карантина обикновено са пътували в чужбина и са се върнали от чужбина. Те се проверяват поне 3-4 пъти в периода на карантината както от полицията, така и от личния си лекар.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!