BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец с обновени кабинети

Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец с обновени кабинети

В три изцяло обновени кабинета ще се обучават възпитаниците на Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец. Днес (12 март) новините придобивки бяха официално представени. Учебното заведение посрещна и гости, които разгледаха обновените кабинети по предметите география и икономика и история и цивилизация, както и новата учебна кухня, където ще се провежда практическата подготовка на учениците, обучаващи се по професия „Готвач“.

Символично лентата на новите учебни кабинети прерязаха директорът на училището Бойка Александрова и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. Официални гости на събитието бяха кметът на община Ружинци Александър Александров, кметът на село Дреновец Надя Иванова, директори на училища в община Ружинци.

Началникът на Регионалното управление на образованието поздрави ръководството на учебното заведение за постигнатото за модернизиране на учебната среда. „Надявам се това училище да се развива все така и да върви по този път напред“, каза Веселка Асенова.

В кабинета по история ученици представиха пред своите гости открит урок с интерактивни елементи на тема „Българката и Възраждането“. Възпитаниците на учебното заведение представиха и фрагменти от пиесата „Криворазбраната цивилизация“ – произведение, тематично свързано и с темата на урока.

Кабинетите по география и икономика и по история и цивилизация са направени по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, финансирането е на стойност 14 500 лева, обясни директорът на училището. „В тези пари се включват и трите къта за четене, които са направени – на всеки един от етажите имаме по един кът за четене, оборудвани с пуфове, табуретки, библиотечни шкофеве с книги. Част от средствата, разбира се, са от бюджета на училището, защото нямаше как да не подменим изцяло чинове, дъски, маси, паркетът е обновен“, обясни Бойка Александрова. Тя допълни, че в основния ремонт на учебните стаи са се включили с доброволен труд и учители и служители.

Новата учебна кухня е необходима, тъй като от настоящата учебна година в средното училище е въведено обучение по професия „Готвач“, обясни директорът. „Ползвахме кухнята, която е налична, но преценихме, че е по-добре да отделим учениците в отделен кабинет, за да са по-спокойни. Работят двама квалифицирани преподаватели – Елеонора Иванова и Бисерка Иванова, те са учители практическо и теоретично обучение“, каза Бойка Александрова.

Намерението на ръководството на средното училище е да бъдат направени кабинети по всички учебни предмети. С обособяването на кабинети по история и по география се правят първите крчаки към поетапното реализиране на тази цел.

Източник: вестник НИЕ

Посещения: 598

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!