BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Теа Петрова: Европейските програми подпомагат развитието на града и региона, затова избрах да съм мениджър в ОИЦ-Видин

Теа Петрова: Европейските програми подпомагат развитието на града и региона, затова избрах да съм мениджър в ОИЦ-Видин

Това заяви Теа Петрова, ученичка в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин, която днес пое за един ден функциите на управител на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин).

Изборът й е продиктуван и от предишен двуседмичен стаж в центъра, по време на който интересът й към европейското финансиране се разраства, съобщават информационния център.

„Центърът се включва за шести път в инициативата на Джуниър Ачийвмънт-България „Мениджър за един ден“ за да подпомогне професионалното ориентиране на младите хора, да бъде част от една глобална инициатива и не на последно място, защото тази инициатива е първият мащабен проект, в който се включи новият тогава (2014 г.) екип на офиса“ – сподели управителят на ОИЦ Мариела Савкова.
Заедно с Теа, те фокусираха вниманието си върху проучването на актуални и предстоящи възможности за финансиране от ЕСИФ, като Теа Петрова изготви информационни материали по темата.
Теа се срещна и с двете млади участнички в инициативата „Мениджър за един ден“ в местното радио Ясмина Витанова от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Нина Кирилова от Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев”, който я интервюираха. Трите ученички разговаряха за перспективите за професионалното си развитие, мястото на европейското финансиране в тях, както и защо са се насочили към еднодневното управление в областния информационен център и местното радио.

Освен в „Мениджър за един ден“, екипът на ОИЦ-Видин активно работи с младите хора от Видин и региона, като ги включва в стажове и практики в центъра, съдейства на проекти, насочени към младежите, подкрепя дейността на младежки организации, организира информационни събития, с фокус върху възможностите за бъдеща работа и обучение на младите хора, финансирани от Европейския съюз. Областен информационен център-Видин бе участник и в международната инициатива „Детективи на европейски проекти“, където с менторстовото от екипа на ОИЦ, учениците от 11 б клас на ГПЧЕ „Й. Радичков“ извършиха задълбочено проучване на цялостния процес на деинституционализация за децата с увреждания, обхващащо три социални заведения в гр. Видин – ЦНСТ „Зора”, ЦНСТ „Дъга” и ЗЖ „Вяра, Надежда и любов”, изградени по проект на Община Видин.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 26

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!