BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три месеца затвор и глоба от 10 000 лв. за мъж, нарушил карантината

Три месеца затвор и глоба от 10 000 лв. за мъж, нарушил карантината

Ефективна присъда и 10 000 лева глоба за подсъдим, предаден на съд от Районната прокуратура в Търговище за нарушаване на карантинните мерки против разпространението на COVID-19.

Предаденият на съд от Териториалното отделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище Хюнай Х. е осъден на три месеца лишаване от свобода при строг режим и 10 000 лева глоба.

26-годишният подсъдим е признат за виновен от състав на Районния съд в Попово за нарушаване на мерките, издадени против разпространението на COVID-19, като престъплението по член 355, ал. 2 от НК е извършено като продължавано деяние.

Хюнай Х. се завърнал от Кралство Белгия на 14 април тази година. На границата му било връчено предписание от РЗИ в Русе за задължителната 14-дневна карантина. Мъжът посочил, че ще бъде в изолация на постоянния си адрес в град Попово.

При проверка още същия ден, часове след влизането му в България, полицейски служители извършили проверка на домашния му адрес. Хюнай не бил открит. 26-годишният мъж бил намерен в магазин. За отклоняването от карантината служителите му връчили предупредителен протокол.

На 17 април тази година около 11,05 часа служители на реда отново проверили на адреса му. Хюнай не бил открит в дома си. Два дни по-късно – на 19 април около 13 часа при трета проверка, Хюнай отново не бил намерен на посочения в предписанието адрес за изолацията си.

Така било образувано досъдебно производство срещу нарушителя на задължителните карантинни мерки по време на пандемията. С обвинителен акт на Териториалното отделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище Хюнай Х. бил предаден на съд.

Подсъдимият е осъждан многократно, три пъти е търпял ефективни присъди в затвор. Последната му ефективна присъда от 4 месеца лишаване от свобода за кражба Хюнай Х. изтърпял на 18 януари 2020 г.

Присъдата на Районния съд в Попово е била произнесена при условията на задочното производство, тъй като подсъдимият, макар и редовно призован в първото съдебно заседание по делото, не се явил.

Съдебният акт подлежи на протест и обжалване пред Търговищкия окръжен съд в законния 15-дневен срок.

Източник:Novini.bg

Посещения: 595

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!