BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три нови Центъра на БЧК отвориха врати във Видин, Белоградчик и Монтана

Три нови Центъра на БЧК отвориха врати във Видин, Белоградчик и Монтана

От 24 август отвoриха врати три нови Центъра „Домашни грижи“ на Български Червен кръст в градовете Видин, Белоградчик и Монтана по модела на четирите Центъра, които функционират в област Враца.

Тяхна основна дейност е предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда на уязвими и самотни хора над 50-год. възраст с хронични заболявания и трайни увреждания. Новите центрове осигуряват работа на 30 души.
Услугите се предоставят от висококвалифицирани медицински сестри и домашни помощници, притежаващи удостоверение за успешно завършен специализиран курс и в тясно сътрудничество с личните лекари на потребителите, други медицински специалисти, лечебни заведения и социални институции на местно ниво. Всички грижи се осъществяват след индивидуална оценка на нуждите и на базата на сключено споразумение с потребителите /или техните близки/.
Интегрираните здравно-социални грижи са подходящи и за възрастни хора след активно лечение в болница, както и за самотноживеещихора в малки и отдалечени населени места в рамките на съответната община.
Очаква се новите центрове да обгрижат около 300 възрастни хора, живущи както в градовете, така и в прилежащите към тях села. Така общият брой на потребителите на услугите на Центровете „Домашни грижи“ във Враца, Оряхово, Криводол, Бяла Слатина, Видин, Белоградчик и Монтана ще възлиза на около 700 потребители.

Всички седем Центъра „Домашни грижи“ осъществяват своята дейност с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. в рамките на проект „Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания“. Той се изпълнява от БЧК в партньорство с Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика и Норвежката асоциация на местните и регионални власти.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 52

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!