BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туристическо дружество „Бонония“ с идея за създаване на спортен клуб по ветроходство(Видео)

Туристическо дружество „Бонония“ с идея за създаване на спортен клуб по ветроходство(Видео)

Туристическо дружество „Бонония“ е на финала на приключването на трансграничен проект „Ветроходство по Дунав“, който е успешно реализиран в партньорство с неправителствена организация от съседна Сърбия. Благодарение на това ТД „Бонония“ вече разполага с две ветроходни лодки, на които десетки видински деца и младежи преминаха обучение по ветроходство. Проектът приключва, но от Туристическото дружество вече мислят за следващия етап – създаване на спортен клуб по ветроходство, в който видинските деца и младежи да могат да овладяват тънкостите на този атрактивен воден спорт.

„Децата, които сега „запалихме“ чрез ветроходните лодки, се надяваме така лека полека да минат през различни наши дейности. През каяк спорта, през бързата вода, дай боже да имаме такива умения, през ски обучението, високата планина и т.н. Тоест, всичко, което сме го развивали като дейност до сега, трябва да го подобряваме и да увеличим възможностите на гражданите и на подрастващите да се докоснат до природата, до спортовете, които ние предлагаме“, каза председателят на ТД „Бонония“ д-р Борислав Милчев.

Той допълни, че програмата на спорта ветроходство позволява технически да се плава на територията на всички водни басейни в страната, включително и на морето.

„Ние още от сега имаме покани за язовирите на Кърджали, язовирите на Пловдив, за Монтана – големият язовир, който е на Огоста. Така че с приключването на проекта започва нашата съществена, истинска дейност“, допълни д-р Милчев.

Идеята на дружеството е да се популяризира ветроходството в град Видин и околността, както и да се даде възможност на младото поколение да се наслади на този атрактивен спорт, а лодките да могат да се използват и за в бъдеще като атракцион, който да се предлага на туристите, пристигащи в крайдунавския град, посочи председателят на ТД „Бонония“.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 85

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!