BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличават цените на клиничните пътеки

Увеличават цените на клиничните пътеки

Днес бе подписан анексът към Националния рамков догоров, с който се увеличават цените на редица здравни дейности. Това са част от положителните неща, които постигнахме съвместно с БЛС и БЗС. Изказвам личната си благодарност към колегите си. Това заяви министърът на здтравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на брифинг.

„В болничната медицинска помощ, където има над 350 лечебни заведения, цените на клиничните пътеки ще бъдат увеличени с 20 лева. С тях ще се покриват цените на тестовете за пациенти със съмнения за ковид. Това увеличение ще има устойчив характер и ще продължи до 2021 г.“, подчерта той.

„В първичната медицинска се предвижда увелкичение на цените на практиките средно с 10%. Това увеличение ще има устойчив характер и ще продължи и през 2021 г. В първичната извънболнична медицинска помощ пътеките се увеличават с 10% Увеличават се както цените, така и обемите на дейностите, Цените на първични и вторични прегледи също се увеличават с 10%, увеличават се и обемите. Това касае приблизително 6000 практики “, изтъкна здравният министър.

„В денталната помощ се предвижда покачване на дейностите с 10% без протезите, като целта е да се увеличат месечните плащания считано от 1 август 2020 г. Целта на това е да се увеличат услугите за пациентите. Това ще доведе до повишаванена качествата на предлаганите услуги. С 10 % се увеличават и цените при фармацевтите при заплащането на рецепти, които са 100 % реимбурсирани от НЗОК“, коментира министър Ангелов.

Източник:Novini.bg

Посещения: 26

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!