BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения

Удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения

Парламентът удължи срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения. Това стана с поправки в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, предаде Novini.bg. Текстовете са разписани в преходните и заключителните разпоредби на промените в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, които бяха приети днес на второ четене.

Тези поправки засягат около 5000 български граждани, които получават социални помощи на основание на ТЕЛК решенията, така че всички те да не бъдат ощетени и да си получат цялата сума и за този месец.
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане, съответно експертните решения на ЦВМК към Военномедицинската академия за годност за военна служба и служба в доброволния резерв, при които срокът на инвалидност, съответно срокът на годност е изтекъл по време на извънредното положение или на извънредната епидемична обстановка, продължават действието си по време на извънредното положение, съответно на извънредната епидемична обстановка и три месеца след нейната отмяна, записаха в закона депутатите.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 44

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!