BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учениците от 1 до 12 клас в област Шумен остават на дистанционно обучение до края на седмицата

Учениците от 1 до 12 клас в област Шумен остават на дистанционно обучение до края на седмицата

Учениците от 1 до 12 клас в област Шумен ще продължат да се обучават дистанционно до 2 април включително. Това реши на свое заседание Областният кризисен щаб, след като обсъди епидемичната обстановка и заболеваемостта от COVID-19 в региона.

Учениците от 12 клас ще се обучават дистанционно и в дните от 5 до 7 април, след което ще бъдат във ваканция. По план пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас е от 3 до 11 април, а за 12 клас – от 8 до 11 април.

Детските градини и ясли в област Шумен няма да работят до 6 април включително.
Решенията на Областния щаб са мотивирани с продължаващата тенденция за увеличаване на заболеваемостта от COVID-19 в област Шумен, както и с необходимостта да бъдат осигурени условия за подготовка и провеждане на изборите на 4 април, предвид факта, че значителна част от избирателните секции се намират в сгради на училища и детски градини.

Броят на хоспитализираните в МБАЛ-Шумен продължава да е много висок, като от вчера е разкрит ковид сектор с 20 легла и в КОЦ Шумен.

До 11 април /дните на пролетната ваканция/ се преустановяват присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностно развитие, както и провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи. Преустановяват се присъствени групови занятия с ученици в езикови центрове, образователни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица в област Шумен.

С цел ограничаване на разпространението на ковид-инфекцията, с друго свое решение Областният кризисен щаб прие въведените допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Шумен да останат в сила до 24.00 часа на 18.04.2021 г.
Остава изискването пазаруването във всички търговски обекти тип „супермаркет“ и „хипермаркет“ да се извършва задължително с количка, предоставена от съответния търговец. Броят на количките трябва да бъде редуциран с цел спазване на физическа дистанция между посетителите от най-малко 1.5 м. и собствениците и ползвателите на търговските обекти трябва да организират пропускателен режим и да контролират спазването на мярката.
Ръководствата на фолклорни, танцови, певчески, театрални и други самодейни формации и групи на територията на област Шумен трябва да преустановят провеждането на репетиции и изяви, преустановяват се всички дейности на външни лица (танцови, спортни, театрални състави), използващи материалната база на съответното училище, както и посещенията в пенсионерските клубове и клубове на хора с увреждания на територията на област Шумен.
Остава забраната за провеждане на организирани фирмени и семейни тържества и празненства на открито и закрито с присъствие на над 15 души. Не е позволено организирането и провеждането на всякакъв вид изложби, базари и други на животни и животински продукти, както и организирането на пазари тип „Битаци“ на територията на област Шумен.
До 18 април е в сила мярката в търговските обекти на открито (улични) да се посещават само при поставени лицеви предпазни маски. Щабът припомня и изискването, че всички лица, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 18

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!