BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЦСКА излиза с решение за Крушчич до дни

Бъдещето на треньора на червените Милош Крушчич ще стане ясно до дни. Очаква се до 16 декември ЦСКА да каже дали наставникът от Сърбия ще продължи да изпълнява треньорските си функции и през пролетта или ще бъде сменен.

Никой не храни напразни надежди. Почти е сигурно, че ще бъде подменен. Никак не бе добро представянето на отбора в ключовите срещи от Efbet лига с Лудогорец и с Арда за купата. Играта на ЦСКА беше разочароваща за феновете с липсата на голове, голови положения и точни удари.

В събота ще се изиграе последната за тази година среща на тима на „Армията“ от 16.30 ч. След приключване на мача ще последва събрание на ръководството на червените.

Крушчич сподели, че ангажиментите му с клуба са договорени до края на годината. Спомняме си, че в интервюто, което даде наставникът непосредствено след поемането на поста, заяви, че има планове да остане поне пет години. Резултатите от работата му ще определят дали ще е за постоянно, каза тогава той.

Отборът е с баланс 5 – 2 – 1 във времето, откакто се ръководи от Крушчич. Още в началото на кариерата си в клуба, треньорът тръгна със загуба от Локомотив Пловдив, последвана от 4 победи в мачове срещу Етър, Черно море, Славия и Ботев Враца. След това за осем мача червените не са допускали гол.

Ако трябва да сме конкретни, тимът смени 4 треньора през тази година и Крушчич е петия в тази редица. Започнаха с Нестор Ел Маестро, последван от Любослав Пенев, после Добри Митов, Люпко Петрович и накрая Крушчич.

След изтегления жребий за 1/4-финалите за Купата на България Димитър Пенев, почетния президент на червените, също заговори за необходимостта от смяна на треньора. Той е на мнение, че футболистите трябва да играят по-добре. Тези, които не се идентифицират с клуба, нямат място в него. Въпреки, че ще бъдат домакини и това е голямо предимство, няма как да има положителен резултат, ако играчите не са на ниво.

Пенев споделя също, че през пролетта тимът трябва да е с поне 30% по-добър от сега. За лошите резултати на всеки тим е виновен треньора, така, че трябва да се реши как да се постъпи в конкретния случай.

Предстои да се изясни какво ще се предприеме и спрямо няколко от играчите в отбора. Очаква се тимът да се раздели с Николай Бодуров и Стойчо Атанасов. Чорбаджийски и Джеси, които бяха преотстъпени през есента, вероятно няма да останат. През лятото пък приключват договорите с Бусато, Жеферсон и Пинто. Предстоят преговори за оставането им в отбора.

Все по-усилено се говори, че червените ще потърсят отново треньор от чужбина. Като други вероятни номинации се споменават Любослав Пенев или Красимир Балъков. Петър Жеков, легендарен голмайстор, апелира за наемането на български треньор. Така, според него отборът ще дръпне напред. Чужденец няма да може да го направи. Жеков споделя, че е било грешно прекратяването на отношенията със Стамен Белчев. Според него той има капацитета да развие отбора.

Жеков е на мнение, че младите треньори не се справят с тежката задача да изведат един отбор напред. Пробите на „Армията“ доказват това. За да е наистина успешен един треньор трябва да има достатъчно опит и отлични умения. Тези неща се постигат с течение на времето.

Не се споменават никакви конкретни имена до момента, но определено се набляга на факта, че става дума за треньор с достатъчен опит и солидни постижения като треньор.

Дали ще е български треньор или чужденец, на ЦСКА е необходим наистина отличен наставник, за да се издигнат до нивото, на което бяха преди.

Тук е мястото да споменем, че Иван Ченчев, бивше пресаташе на клуба, дари на школата 15 000 лв, както беше обещал преди известно време да направи.

Посещения: 133

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!