BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка

Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка

Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на брифинг по повод резултатите от вота.

И допълни: „Аз няма да подавам оставка, бях избрана само преди шест месеца с голямо мнозинство в партията. Но по-важното е, че предстои да се взимат важни решения, може да се стигне и до избори, в този момент не можем да оставим партията без председател“.

„Повечето българи гласуваха срещу всички партии в сегашния парламент, тоест възприети сме като част от статуквото. Това е голямата ни грешка. Не успяхме да покажем, че сме опозиция и алтернатива“, заяви още Нинова. Лидерът на левицата отбеляза, че внимателно и задълбочено се анализира загубата.

По думите ѝ COVID-19 кризата е повлияла на резултатите на вота, включително заради лошото управление на кризата от страна на правителството.

„Вътре в партията имаше хора, които работеха за други партии. Ние се борихме на два фронта“, посочи още Нинова.

„Предстоят много важни въпроси с новия парламент, може да се наложат пресрочни избори. Преценихме, че партията не може да остане без председател“, аргументира се още лидерът на левицата.

Тя заяви, че си е взела поука, която хвърли преди две години и беше впоследствие беше върната. „Давам си сметка, че не трябва да хвърлям партията в хаос точно в момента. Това е въпрос на вътрешнопартийни преговори“, заяви още тя.

Източник:dariknews.bg

Посещения: 683

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!