BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

1290 са заразените с коронавирус у нас, 62 във Видин (видео)

1290 са заразените с коронавирус у нас, 62 във Видин (видео)

Положителни проби са дали още три деца, едното от тях във Видин.
За денонощие са регистрирани 56 лица с коронавирус, 11 са активни. Така регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в България стават 1290. Активните случаи са 1030. Това заяви председателят на Националният оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Три са новите заразени деца у нас. Две момичета – на 5 и 7 години в Дупница и едно 3-годишно дете от Видин.

138 медицински служители са дали положителни проби за COVID-19 до момента. Новите 3 случая са установени при лекар, медицинска сестра и санитар от различни клиники в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.
Очаква се ново огнище в град Дупница. Регистрирани са 13 заразени, като общото между тях е работата им в ТЕЦ „Бобов дол“.

Починалите лица са 55, а излекуваните – 205. За днес има нов случай на починал от коронавирус- мъж, настанен във ВМА.

„България претърпя пик на заразата в началото на април, после имаше снижаване, сега се очаква нов пик – катеренето продължава. Факт, е че имахме брой,който преди нямаше“, разкри ген. Мутафчийски.

„Всяко разхлабване на мерките би довело до осложняване на епидемиологичната обстановка. Експертното мнение навсякъде по света е едно и също. Не можем да изкажем мнение, че ако се отворят къщите за гости ще се отрази добре психологически на народа, но със сигурност ще усложни епидемиологичната обстановка. Светът не може и не трябва да спира. Най-вероятно ще се наложи да живеем дълго с този вирус. Има тенденция – това, което не се е ограничавало досега, се ограничава сега. Предприятията никога не са спирали, но в тези колективи се заразяват по-големи групи хора“, коментира председателят на Националният оперативен щаб.

EKИП: ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 1 411

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!