BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов: Само крайно нуждаещите се да отидат на църква!

Борисов: Само крайно нуждаещите се да отидат на църква!

Факт е, че църквите и манастирите не сме ги затваряли. По време на празниците всички карантинни мерки ще бъдат спазвани. Поповете лично ще призовават за спазванто им. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет след среща с патриарх Неофит и представители на Светия синод, предаде Novini.bg.

Правителството, синодът и народът в случая трябва да сме много дисциплинирани – хем да си почетем вярата, хем както казват старите хора – „Господ помага, но в кошара не вкарва“, затова с нашите мерки и усилия да го направим, заяви той. Ще направим всичко, за да въведем този ред задължително маски, задължително дезинфектанти, задължителна дистанция, увери Борисов.

Премиерът уточни, че БНТ ще даде сигнал на всички телевизии, за да могат вярващите дистанционно да почетат празниците.
Бойко Борисов призова само „крайно нуждаещите се“ да отидат на църква за Цветница и Великден. По думите му това са „тези, на които ходенето на църква им е по-важно дори от това, че могат да ги сложат на респиратор“.
Очаквайте подробности…

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 29

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!