BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Великденска украса и базар във Видин (Снимки)

Великденска украса и базар във Видин (Снимки)

Той е разположен в пространството срещу Драматичния театър. Красивите дървени къщички, предназначени за базара, бяха поставени днес, съобщават от общината. Първите участници в него започнаха да разполагат стоките си.
Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и директорът на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ Емилиян Евтимов дойдоха на място, за да се запознаят с подготовката и съдействат за обезпечаването на всичко необходимо.

Търговци и занаятчии от Видин и региона, от Габрово и Чипровци ще предлагат своята продукция на базара през празничните дни.


Едновременно с това в града вече е поставена Великденската украса. Символи, характерни за празника, са подредени в зелената площ до скулптурите на лисичките в Крайдунавския парк. Големи пъстри яйца и зайци ще радват видинските деца. В изрисуването на яйцата, изработени от стиропор, се включиха ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Видин. Красива кошница с шарени яйца е поставена в цветната градинка пред входа на Съдебната палата.
Градът ни посреща празниците обновен, чист и приветлив.

Припомняме, че на 2 май, в Деня на Възкресението гражданите и гостите на Видин могат да гледат специалния Великденски концерт на Градския духов оркестър и Ансамбъл „Дунав“, който ще се проведе от 11.30 ч. на откритата сцена при Художествената галерия.

Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 205

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!