BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видинската болница с писмо до Министерството на здравеопазването

Видинската болница с писмо до Министерството на здравеопазването

МБАЛ „Св. Петка“ е изпратила писмо до Министерството на здравеопазването с молбата да се изпратят доброволци за подпомагане работата на болницата.

Това съобщи ген. Венцислав Мутавчийски на сутрешния брифинг в Министерски съвет на Националния оперативен щаб за борба с коронавирус.
След зададен въпрос към проф. Мутавчийски относно проблема в болницата той коментира, че до момента там са заразени 33-ма медици, това са 10% от персонала на болницата, посочи той и разкри, че найстина има проблем за нормалната работа в болничното заведение. Председателят на щаба уточни, че в две отделения неврология и кардиология, вече има проблем не се приемат пациенти, пренасочват се в други болници.

Припомняме, потвърдените случаи на коронавирус в област Видин вече са 83, от тях 33 са медицински служители. Двама пациенти, положителни за COVID-19, са починали с множество придружаващи заболявания. Четири лица вече са излекувани.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 177

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!