BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови 50 заразени с коронавирус в страната! 3-ма са починали и 21 излекувани. 10 случая са във Видин и 2 във Враца

Нови 50 заразени с коронавирус в страната! 3-ма са починали и 21 излекувани. 10 случая са във Видин и 2 във Враца

50 са новите положителни проби на Covid-19 у нас за последните 24 часа. 20 от тях са настанени в болница. Активните области в които са установени случаите са 9. Общо в болница са 287 души, от които 39 са в интензивните отделения. Излекувани са 21, общо-243 човека. Общо случаите в България стават 1437 от тях 1134 са активни.

Това обяви на редовния сутрешен брифинг в МС председателя на Националния оперативен щаб проф. ген.-майор д-р Венцислав Мутавчийски.
Той съобщи, трима души са починали. Във ВМА-Сливен е починала жена на 60 г. Тя е страдала от хронична сърдечна недостатъчност и исхемична болест на сърцето. В „Пирогов“ е починала 58-годишна жена, страдала от артериална хипертония. Третият смъртен случай е на мъж на 70 г. в Пловдив, който е страдал от сърдечна недостатъчност. Общо починалите в страната ни са 61.

155 е броят на заразен медицински персонал до момента, нови 5 инфектирани, от които една акушерка във Видин. 11% се запазва съотношението на заразените медици от общия брой заразени.
От новите положителни проби в София са 13, в Пловдив 11, като генералът уточни за Пловдив, че става въпрос за клъстър от две фамилии. Случаите са свързани с хора завърнали се от Германия.
10 са във Видин, от които една акушерка. в Плевен са 8, 6 от тях са от завода „Мизия“. Във Враца 2-ма.
Сливен-3 случая, Враца-2, Ямбол, Благоевград и Хасково по 1 случай.
„От заразените има 6 нови деца около 15-годишни с никаква или лека клинична симптоматика и за това не са настанени в болница“, уточни професорът. 859 проби са направени за последното денонощие.

Най-много заразени до момента има в София – 704 души.
От всички 1437 констатирани с COVID-19 – 715 са мъже и 722 са жени.
Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 144

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!