BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видин стартира масовият колоездачен преход Дунав Ултра (Видео)

Видин стартира масовият колоездачен преход Дунав Ултра (Видео)

Стартира масовият колоездачен преход „Дунав Ултра: Следвай реката 2020“. Началото на прехода беше дадено на 1 септември във Видин. Всички участници се придвижват по 730-километровия маршрут с индивидуален план и за свободно избран период от време, като целта е достигане на крайната точка – с. Дуранкулак, обл. Шабла. Дунав Ултра: Следвай реката 2020” е седмо поред издание на промо-събитието, чиято кауза е да популяризира най-дългия туристически веломаршрут в страната – Дунав Ултра, заедно с над 100 населени места през които преминава той.

Всички колоездачи получиха предварително т.нар. „Дунав Ултра -Кутия за приключение“. При записването си, участниците в прехода имаха възможност да се регистрират в три категории: индивидуално, екип от 2-ма или 4-ма колоездачи. Всеки индивидуален участник или екип можеше да планирана и заяви продължителността на прехода – до 48 часа, до 3 дни, до 5 дни, до 7 дни и повече от 7 дни.

Създателят на „Дунав Ултра“ Борис Бегъмов сподели:„Всъщност основата на този проект е разработването на този маршрут като туристическа дестинация и предлагането му за изминаване на велотуристи от ранна пролет до късна есен.“

Заради обстановката с Covid-19 се изискват мерки за безопасност, които се спазват по време на прехода. Затова и тази година масов старт нямаше, а участниците потеглят по график.

„Тази година работим върху създаването на мобилно приложение, което не само участниците в събитието, но и туристите ще могат да ползват. От следващата година ще предлагаме и едни специални пакети, които всеки желаещ ще може да си закупи на минимална бюджетна цена.“ – заяви Борис Бегъмов.

През годините интересът към тази инициатива е нарастнал и целта на екипа,
който работи по разработването на идеята, е до 3 години веломаршрутът „Дунав Ултра“ да се превърне в най-популярен туристически веломаршрут на Балканите.

Екип: Видин Вест

Посещения: 15

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!