BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Енергийната комисия гледа ветото на президента върху Закона за подземните богатства

Енергийната комисия гледа ветото на президента върху Закона за подземните богатства

Депутатите в комисията по енергетика в парламента гледа наложеното от президента вето върху част от текстовете от Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства, приет от Народното събрание на 22 юли 2020г. Новото обсъждане ще е в Комисията по енергетика, предава Novini.bg.

Президентът Румен Радев наложи ветото преди месец, малко преди депутатите да излязат в едномесечната си ваканция.

В мотивите си той подчерта несъгласието си с отделни текстове, свързани с концесиите за добив на подземни богатства, като използване на ресурси на трети лица, разширяване на правата на концесионерите, удължаване на срока на концесията и създаване на рискове за околната среда и здравето на хората.

Проф. Емилия Друмева, преподавател по конституционно право и бивш конституционен съдия, отбеляза, че в тази комисия вето на президента се гледа за първи път. До момента наложените вета са 22. Тя поясни, че подземните богатства са образувания в земните недра и са третото измерение на територията. „Тези богатства имат значение за хората и икономика, те са изключителна държавна собственост. Възраженията на държавния глава са 4“.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 16

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!