BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деница Сачева:През 2021г. сме отделили 9 млн. лв. за политики за заетост на хората с увреждания

Деница Сачева:През 2021г. сме отделили 9 млн. лв. за политики за заетост на хората с увреждания

Една от най-важните политики на Министерството на труда и социалната политика е свързана със заетостта на хората с увреждания затова тази година сме отделили 9 млн. лева за различни проекти и програми в тази посока и около 3 млн. лева за достъпна среда за хората с увреждания. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на откриването на учебна кухня „Надежда“ на Фондация „Светът на Мария“, която има за цел социалната интеграция и личностна реализация на хора с интелектуални затруднения.

Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към МТСП с 50 000 лева като е изградена изцяло нова материална база, която ще дава шанс за реализация на около 30 лица. „Подобни проекти помагат на хората да преодолеят дискриминацията и социалната изолация, в която увреждането им ги поставя, както и да намерят професионална реализация на пазара на труда“, допълни министър Сачева.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 17

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!