BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха стока в нарушение на правата върху интелектуалната собственост на Дунав мост 2

Задържаха стока в нарушение на правата върху интелектуалната собственост на Дунав мост 2

Голямо количество нарязани кутии за цигари с логото на световно известна марка са иззети при съвместни действия на митнически и полицейски служители.

На 18.09.2020 г., около 21 часа, на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат е спрян за проверка на изход от страната товарен автомобил с българска регистрация.
Шофьорът обяснил, че превозва хартия. Митническите служителите установяват, че превозното средство транспортира две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг е пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП е организирана последваща проверка в склад на спедиторска фирма във вътрешността на страната. На 19.09.2020 г. служители от служители от отдел Икономическа полиция и от отдел Митническо разследване и разузнаване – Югозападна откриват в склада в София още четири палета нарязани кутии за цигари подготвени за изпращане. Всички опаковки са задържани заради съмнение, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на марката.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 50

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!