BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОИЦ-Видин проведе работна среща на тема „Възможности за Община Видин по новата ОП „Развитие на регионите 2021-2027 г.“(Снимки)

ОИЦ-Видин проведе работна среща на тема „Възможности за Община Видин по новата ОП „Развитие на регионите 2021-2027 г.“(Снимки)

Вчера, екипът на Областен информационен център-Видин проведе работна среща с предствители на видинската общинска администрация на тема „Възможности за Община Видин по новата Оперативна програма „Развитие на регионите 2021-2027 г.“.

В срещата се включиха заместник-кметът „Европейски политики и инвестиции“ Десислава Тодорова, Албена Начева – началник отдел „Планиране, програмиране и инвестиции“, както и експерти от Община Видин.
Управителят на Областен информационен център-Видин Мариела Савкова представи двете приоритени оси по Оперативна програма „Развитие на регионите 2021-2027 г.“ (ОПРР) – Приоритетна ос 1 „Интегрирано градско развитие“ и Приоритена ос 2 „Интегрирано териториално развитие на регионите“. Бе акцентирано, че през новия програмен период Видин ще може да използва средства от ОПРР като един от десетте големи града в България. Другата възможност за Видинската община по Програмата ще е чрез Интегрираните териториални инвестиции, където подхода е „отдолу-нагоре“ и активното партньорството ще е ключовия фактор за одобрението и изпълнението на местни и регионални проекти и инициативи. Потенциални проектни идеи и възможности, които Община Видин може да реализира самостоятелно или в партньорство по ОПРР в следващите седем години, също бяха обсъдени по време на срещата.
Представителите на местната власт във Видин бяха запознати и с предстоящите покани от Европейския иновационен фонд, с оглед подкрепата и кооперирането с бизнеса от страната на общината, за постигане на нови инвестции и работни места.
Срещите и партньорството между екипа на Областен информационен център-Видин и Община Видин по новата ОПРР ще продължат и ще се активизират занапред и поради новите функции на Центъра по програмата, и поради необходимостта от действия за цялостното развитие на Община Видин в социален, инфраструктурен и икономически аспект.

Снимки:ОИЦ-Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 27

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!