BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кабинетът отпусна близо 110 хил. лв. на Община Враца

Кабинетът отпусна близо 110 хил. лв. на Община Враца

537 890 лева осигури правителството на днешното извънредно заседание за три общини в страната

На община Враца се отпускат близо 110 000 лева.
С 79 000 лева ще бъдат изградена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в с. Баница.

„С тези средства ще се реши един дългогодишен проблем в селото, който беше активиран през месец февруари от дъждовете. Образува се свлачище и трябва да се изгради подпорна стена, защото в противен случай се застрашават два жилищни имота и има опасност от разрушаването на републиканския път Враца – Оряхово“, заяви кметът на село Баница Владимир Вълов.

Кабинетът предостави още 29 327 лева на община Враца за ремонт на покрива на административната сграда на ул. „Георги Бенковски“ 13 в града.

Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. „Продължаваме да подпомагаме всички общини в страната. Реагираме при необходимост и веднага взимаме бързи и адекватни решения“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

По бюджета на община Ботевград предоставяме 184 200 лева за възстановяване на мост в село Новачене“, съобщи премиерът Бойко Борисов. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов сподели, че съоръжението е от голямо значение за жителите на село Новачене. „Мостът свързва двете части на селото, поставен е преди десетки години. Убеден съм, че с оказаната от държавата помощ ще решим един важен проблем“, добави кметът Гавалюгов. Той информира премиера, че предстои скоро да започне ремонтът на болницата в Ботевград, за когото правителството отпусна 3,5 милиона лева в края на миналата година.

За авариен ремонт на пътя Юндола – с. Черна Места/с. Смолево – с. Бел Камен се предоставят 245 360 лева на община Якоруда.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 19

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!