BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румъния въвежда вечерен час заради коронавируса

Румъния въвежда вечерен час заради коронавируса

Излизането от домовете в Румъния ще бъде разрешено до 20,00 ч. в зависимост от нивото на заболеваемост в съответното населено място. В селищата, където заболеваемостта е над 4, но под 7,5 случая на 1000 души население за период от 14 дни, мярката ще бъде в сила в петък, събота и неделя, а в населените места с над 7,5 случая на 1000 души – през цялата седмица, пише вестник „Ромъния либера“.

Въвеждат и нови ограничения за магазините – те ще работят през цялата седмица до 18,00 ч. в населените места с ниво на заболеваемост над 7,5 на 1000, а в тези със заболеваемост над 4, но под 7,5 на 1000, мярката ще бъде в сила в дните петък, събота и неделя, допълва Дарик.

Спортните зали и залите за фитнес ще бъдат затворени в населените места, където заболеваемостта за двуседмичен период е над 4 на 1000 души.

Румъния улеснява транзитно преминаващите през страната.

Румънските вестници отбелязват, че след среща вчера на премиера Флорин Къцу с религиозни лидери е взето решение вярващите да могат да присъстват тази година на службата за Възкресение Христово. Съгласно новите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 на католическия и на православния Великден хората ще имат право да излизат от домовете в интервала 20,00 ч. – 02,00 ч. За празника Пасха този уикенд също ще бъде разрешено придвижване извън дома в интервала 18,00 – 22,00 ч.

Източник:dariknews.bg

Посещения: 40

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!