BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кирил Петков: Видин може да стане един от най-бързо растящите региони

Кирил Петков: Видин може да стане един от най-бързо растящите региони

Видин е красив край, но трябва да му се даде шансът да се развива там, където е истинският му потенциал. Това каза съпредседателят на партия „Продължаваме промяната“, който днес (12 февруари) беше на посещение във Видин. Визитата е по покана от структурите на „Продължаваме промяната“ в област Видин, както и на областния управител Иво Атанасов, обясни Петков пред журналисти.

Кирил Петков обясни, че е посетил „Дунав мост 2“ и е разговарял с ръководството на дружеството, което управлява и стопанисва съоръжението, за да се запознае с обстановката след решението за Шенген и перспективата за влизането до края на годината и по сухопътна граница. „Едновременно с това разговори във връзка с инфраструктурата и пътя. Знаете, че се отваря сега лот 1 в скоро време, това са едни допълнителни километри, които би трябвало да облекчат транспорта до Видин. Защото за мен ако успеем транспортната връзка да стане нормална, с един истински работещ път до Видин, и моста, и Шенген – тук трябва да стане един от най-бързо растящите региони“, отбеляза Кирил Петков. „Знам, че на хората им е писнало от обещания и надежди – те просто искат да видят резултати“, допълни той. Видин е красив край, но трябва да му се даде шансът да расте там, където е истинският му потенциал, категоричен беше съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Важен за Видин е и проектът за индустриалната зона, за който информира министърът на икономиката Богдан Богданов при посещението си във Видин не отдавна, посочи областният управите Иво Атанасов. „До края на месеца, може би началото на другия ще бъде спечелен проектът за близо 25 милиона лева за развитие на Индустриална зона – Видин. Това са не малки стъпки, а са доста сериозни стъпки“, каза той. Губернаторът допълни, че в Белоградчик е проведена среща, на която е обсъдено създаването на нов гранично-пропускателен пункт при Салаш – Ново корито и на път към него.

„Искаме да чуем хората. Знаем, че от София не винаги чуваме всичките конструктивни критики, въпроси“, отбеляза Кирил Петков. И допълни: „Искаме да сме по-близо до хората, за да чуваме истинските им проблеми. А това се случва когато човек дойде на терен. Така че всеки понеделник – аз лично съм си взел като задача, всеки понеделник отивам на различно място в България, за да се срещаме с хората и да говорим с тях“.

„Може би започваме с по-нисък старт тук, но потенциалът за растеж е може би най-огромен“, каза още Кирил Петков.

Източник: Вестник НИЕ

Посещения: 566

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!