BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Ангелов: Ваксини за всички желаещи, които участват в изборния процес, са осигурени

Министър Ангелов: Ваксини за всички желаещи, които участват в изборния процес, са осигурени

Въвеждането на нови, по-строги противоепидемични мерки е обвързано с преминаването на прага от над 200 заболели на 100 хиляди души за последните две седмици, коментира днес в Бяла здравният министър Костадин Ангелов.

„Комуникацията ни с общопрактикуващите лекари е изключително добра. От средата на януари регионалните здравни инспекции са в контакт с тях, като сме помолили в рамките на месец и половина всеки лекар да изготви списъци с желаещите да бъдат имунизирани“, съобщи проф. Ангелов и подчерта, че, след като общопрактикуващите лекари изготвят съответните списъци на лицата на и над 65 години и на хората с хронични заболявания, необходимите количества ваксини ще бъдат осигурени за имунизация в кабинетите на общопрактикуващите лекари, а в труднодостъпните населени места на разположение ще бъдат и мобилни екипи.

На въпрос за имунизирането на членовете на ЦИК и на районните и секционните избирателни комисии здравният министър отговори: „Няма нищо трудно, когато хората са решени да го направят. И обратното, ако има нежелание, започва търсенето на извинения“. Ваксини за всички желаещи, които участват в изборния процес, са осигурени, беше категоричен Ангелов. Министерството на здравеопазването е изпратило писмо до ЦИК, с което се изисква списък с имена и координати на хората, които ще бъдат имунизирани. Целта е да бъде създадена такава организация, която да гарантира безопасно провеждане на парламентарните избори.

Проф. Ангелов коментира и антигенните тестове, за чието използване в образователната система в момента тече проучване сред родителите. По думите му те са напълно безопасни, могат да се използват за скрининг, а целта на здравното и образователното министерства е да се осигури максимално дълго присъствено обучение на децата, за да бъдат постигнати високи образователни резултати.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 23

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!