BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СЗО отхвърли теорията, че Covid-19 е създаден в лаборатория в Ухан

СЗО отхвърли теорията, че Covid-19 е създаден в лаборатория в Ухан

Експертите на Световната здравна организация отхвърлиха спорната теория, че Covid-19 е създаден в лаборатория в китайския град Ухан. Мисия на СЗО е в Китай, за да установи откъде се е появил коронавирусът.

„Данните показват, че хипотезата, че вирусът е изпуснат от лаборатория, е крайно невероятна и това не е обяснението за появата на Covid-19 сред населението“, каза Питър бен Ембарек – ръководител на делегацията на Световната здравна организация, посетилата централния китайски град Ухан.

Учените, които са в Китай, съобщиха, че не са успели да идентифицират животното, от което вирусът се е прехвърлил на хората. Според тях болестта, която отне живота на над 2,3 милион души в света, произхожда от прилепи и вероятно се е прехвърлила на хората чрез друг бозайник, но конкретният вид все още не е установен. Няма и индикации, че болестта е била в Ухан преди декември 2019-а, когато за първи път беше разпозната, каза Ли Ванян – експерт от Китайската здравна комисия, но същевременно уточни, че това не е така за други държави:

„Въз основа на данните от различни държави установихме, че Covid-19 може да е циркулирал по-рано от първите регистрирани случаи“.

Екипът на СЗО прекара един месец в Ухан, в това число двуседмична карантина. Учените бяха критикувани, че са посетили пропагандна изложба за възстановяването на Китай от пандемията, прекарали са само 1 час на пазара за морски дарове, където беше регистрирано първото огнище на Covid-19, няколко дни са били само в хотела и са били посещавани от китайски официални лица.

Източник:БНР

Посещения: 5

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!