BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над един тон хартия предаде Община Видин в подкрепа на каузата за соларна пейка (Снимки)

Над един тон хартия предаде Община Видин в подкрепа на каузата за соларна пейка (Снимки)

В продължение на две седмици служители от Общинската администрация събраха и сортираха хартията, която бе извозена днес пред Медико-дентален център „Санодент” в града, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Там се намира пунктът за изкупуване от страна на Кнауф България, откъдето също се присъединиха към идеята във Видин да има соларна пейка. Средствата от предадените материали ще отидат в полза на каузата, която стартира инициативната група СМЕ.БГ и увлече стотици последователи. Днес хартия предадоха още от Областна администрация в града.
Припомняме, че през месец май тази година от групата внесоха предложение в Общината за изграждане и позициониране на соларна пейка и получиха пълна подкрепа. След проведените работни срещи с представители на общинското ръководство и експерти, бе взето решение съоръжението да бъде разположено на пл. „Ташкюприя“, където предстоят и редица дейности по благоустрояване. За целта е издадена схема за разполагането на пейката.
На 23 юли (четвъртък), от 14.00 ч. до 16.00 ч. пред Медико-денталния център във Видин продължава кампанията за доброволното набиране на средства – от продажба на пластмасови капачки, отпадъчна хартия и електронни отпадъци. Единственото условие е в предадения материал да няма метални и пласмасови примеси. До момента за закупуването на иновативната пейка са събрани около 2 000 лв.
Соларната пейка дава възможност за зареждане на мобилни устройства от акумулирана енергия чрез поставени слънчеви колектори и има иновативен дизайн. В същото време тя е и чудесно място за отдих.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА ПРЕВЕЖДАНЕ НА ДАРЕНИЯ
ЗА СОЛАРНАТА ПЕЙКА:
IBAN: BG09RZBB91551078856608
BIC: RZBBBGSF
Мариана Симеонова Панова – Тодорова
Текст: ДАРЕНИЕ за соларна пейка във Видин


Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 131

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!