BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областна администрация Видин подкрепи кампанията за събиране на средства за поставяне на соларна пейка

Областна администрация Видин подкрепи кампанията за събиране на средства за поставяне на соларна пейка

Областна администрация Видин предаде отпадъчна хартия и пластмасови капачки в подкрепа на кампания за събиране на средства, които ще се използват за изграждане на соларна пейка, съобщиха от управата.

Инициативата е на пет дами от Видин, а една от тях – Ели Цветанова, учител от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ни запозна с подробности около идеята им. „Няколко приятелки сякаш се бяха наговорили и ми се обадиха да ми кажат, че имат събрани количества пластмасови капачки и се чудят какво да ги правят. Идеята беше да направим нещо за града, нещо запомнящо се. Направихме една група СМЕ.БГ, която инициира соларната пейка. Обадихме се на няколко студиа, които ни отправиха оферти“, каза г-жа Цветанова. Тя уточни възможните начини за подпомагане на кампанията: „събиране на пластмасови капачки, които ще продадем, за да получим средства, хартиени акции в 5 епизода, събиране на електронни отпадъци, за които все още водим преговори кой ще изкупи и открита банкова сметка по която могат да се превеждат парични суми“.
Соларната пейка ще бъде поставена на площад „Ташкюприя“, чието официално име е площад „8-ми март“. „Мястото е определено съвместно със служители на Община Видин, като се предвиждат и други дейности за облагородяването му“, сподели г-жа Ели Цветанова и изрази надежда, че видинчани ще се радват на новата придобивка в края на август, началото на септември. Със своя иновативен дизайн, обектът ще даде възможност за зареждане на мобилни устройства от акумулирана енергия чрез поставени слънчеви колектори, а също ще е и приятно място за социални контакти.

Снимка:Областна администрация Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 38

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!