BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общо 80 младежи от България и Румъния ще се включат във фокус групи по темата за културно-историческото наследство в …

Новини Празнични

Общо 80 младежи от България и Румъния ще се включат във фокус групи по темата за културно-историческото наследство в двете страни

ПРОЕКТ „СПОДЕЛЕНО НАСЛЕДСТВА ЗА БЪДЕЩЕТО НА МЛАДИТЕ ХОРА“ с №2022-1-BG01-KA210-YOU-000081262 в периода 01/09/2022-01/11/2023.

Сдружение „Дунавски инициативи за обединени региони“ – България в партньорство с Местна инициативна група „Калафат“ – Румъния, започват изпълнението на Дейност 2- Специфичен анализ за формиране/селектиране на преките целеви групи (фокус групи) в периода 01.11.2022 – 30.04.2023г.

По време на изпълнението на дейността ще се проведе задълбочен анализ на целевите групи

чрез провеждане на фокус групи във Видин, България и в Калафат, Румъния. Основната цел е да се систематизират нагласите на младежите за активното им включване в ангажименти, надграждането на уменията им и пригодността им към заетост и отношението им към културно-историческото наследство и възможности за преодоляване чрез него на младежката безработица. В рамките на дейността ще се проведе качествено изследване, чрез 10 фокус групи (българи и румънци).

Целева група: общо 80 младежи (ученици, студенти и безработни):

Експерти на двете партньорски организации ще бъдат модератори на отделните фокус групи. За да се идентифицират в максимална степен конкретните нужди и потребности на целевата група за участие в отделните фокус групи ще бъдат включени младежи от различни възрасти, пол, образование, религия. Дискусиите ще се провеждат с помощта на въпросници, а получените резултати ще бъдат обединени в доклад при бъдещата работа с всяка от целевите групи.

Комуникацията и работата във фокус групите ще даде възможност на екипа да селектира младежите, които имат най-висока мотивация за участие в предстоящите проектни дейности, като ще бъдат обособени групи според общите/сходните им характеристики.

Добави във

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!