BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Португалия въвежда 14-дневна карантина за пристигащите с полети от България

Португалия въвежда 14-дневна карантина за пристигащите с полети от България

Португалия въвежда задължителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи с полети от България, считано от 00:00 часа на 1 април до 15 април. Те следва да се изолират в дома си или в друго място за настаняване, определено от санитарните власти страната. Сънародниците ни са задължени и да представят отрицателен PCR тест, извършен до 72 часа преди качването на самолета.

Изключение от задължителната карантина се прилага само при наложителни пътувания и престой на територията на Португалия не по-дълъг от 48 часа, доказан с билета за обратно връщане. Както и досега, освободени от изискването за представяне на отрицателен тест за COVID-19 са децата до 2-годишна възраст.

Остава в сила изискването всички пътници, пристигащи по въздух на континенталната територия на Португалия, независимо дали като крайна дестинация или единствено с цел транзит, да попълнят формуляр, който е наличен на следния уеб адрес: https://portugalcleanandsafe.pt/pt-pt/passenger-locator-card. Доказателство за попълването на формуляра трябва да се представи на контролно-пропускателните пунктове.

Въвеждането на допълнителните ограничения се дължи на преоценката на нивата на епидемични риск от страна на португалските власти. Същият режим ще се прилага и спрямо пристигащите от държави-членки на Европейския съюз или асоциираните към Шенген страни с над 500 случая на заразени с COVID-19 на 100 000 души през последните 14 дни. Към момента това са България, Чехия, Кипър, Словения, Естония, Франция, Унгария, Италия, Малта, Полша и Швеция.

Що се отнася до транзитното преминаване, напомняме на българските граждани, че при такова се изисква задължителен PCR тест за COVID-19 с отрицателен резултат за цялата територия на страната. Чужди граждани без пребиваване в Португалия, които правят прекачване на летището, трябва да изчакат следващия си полет без да напускат транзитна зона, в специално определено за целта помещение на летището.

Повече информация за ограничителните мерки в Португалия е публикувана на сайта на МВнР в рубриката „Коронавирусът – как да пътуваме“: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Portugal , както и на сайта на посолството ни в Лисабон на: https://www.mfa.bg/embassies/portugal/news/29134

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 8

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!