BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Северна Македония съкращава вечерния час

Северна Македония съкращава вечерния час

Правителството на Република Северна Македония реши да облекчи вътрешните мерки срещу коронавируса в страната, свързани с вечерния час и работата на заведенията на открито.

По информация на посолството ни в Скопие от днес, 28 април, забраната за движение на населението и на обществения транспорт на цялата територия на Република Северна Македония ще важи от 21:00 ч. до 5:00 ч. (вместо както досега от 20:00 ч. до 5:00 ч.) Вечерен час няма да има на 1 срещу 2 май (Великден), както и на 13 срещу 14 май(Рамазан байрям).

Всички заведения за обществено хранене ще могат да работят в откритите си части до 20:30 ч. Остава в сила забраната за организиране на сватби, рождени дни и други празненства. Изключение от ограничението за работа на открито се прави за заведенията за обществено хранене на международните летища, както и в хотелите и пансионите за граждани, които са техни клиенти.

Остава в сила забраната за работа на тренировъчните зали, фитнес клубовете, спортните зали на закрито, като тяхната дейност може да се извършва на открито.

Новите мерки са в сила до 15 май.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Скопие на телефони: +389 2 3229 444; +389 2 3246 491; +389 75 280 013.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 11

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!