BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Словашкото правителство удължи извънредното положение

Словашкото правителство удължи извънредното положение

Словашкият кабинет удължи извънредното положение на територията на страната, свързано с пандемията от COVID-19, с още 30 дни. Извънредното положение трябваше да приключи на 28 април. Удължаването предстои да бъде одобрено от Парламента най-късно 20 дни след влизането му в сила. Според правителственото решение, нощният комендантски час ще започва час по-късно – в 21:00, считано от 29 април.

Министърът на труда, социалните въпроси и семейството информира, че кабинетът е решил да отмени тестването в училищата, считано от понеделник, 3 май.

Удължаването на извънредното положение с още 30 дни беше препоръчано и от правителствената комисия по пандемията, както и заменянето на редовното тестване в училищата с интервенционно, в допълнение към мерките в области, които са черни според COVID-19 разпространението.

Снимка: realty-slovakia.ru

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 12

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!