BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четирима души ще бъдат почетните граждани на Монтана

Тази година кметът на Монтана Златко Живков ще връчи четири почетни знака на заслужили граждани на празника Свети Дух. Те са дългогодишният председател на общинския съвет Светлин Николов, треньорът по самбо и джудо Ташко Танов публицистът и краевед д-р Георги Б. Георгиев и изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” д-р Тодор Тодоров.

Решението кой да бъде удостоен с най-голямото отличие на община Монтана бе одобрено на заседание на общинския съвет с тайно гласуване. Предложените кандидати са номинирани от отделни инициативни групи и придружени с подписки. Внесени са за разглеждане в Общинския съвет от кмета Живков. Той уточни, че общо осем подписки за удостояване на институции и личности са постъпили в общината през тази година. След разглеждане в комисията по образование и култура са допуснати само четири от тях.

На заседанието са направени и предложения за промяна в правилника за почетните отличия на община Монтана. Предложенията са свързани с ограничения на награждаванията за година. Те да бъдат само за личности, а не за институции. Намаляване на премията, която придружава почетния знак на Монтана.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!