BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седем души задържани при спецоперация в две Видински села

Седем души задържани при спецоперация в две Видински села

Полицейските действия са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.

На 07 юли, в специализираната операция, насочена срещу конвенционалната престъпност, участваха служители на ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и шест екипа на Зонално жандармерийско управление-Монтана, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Видин.

В хода на акцията бяха образувани четири досъдебни производства и две предварителни проверки.

В с. Ружинци униформените откриха и иззеха незаконно оръжие и боеприпаси за огнестрелни оръжия от домовете на двама местни жители. Образувани са две досъдебни производства. На единия адрес бяха открити и 0.960 кг нарязан тютюн за пушене без български акцизен бандерол. По случая я заведена проверка и е съставен акт.

При проверки на два адреса в с. Черно поле полицаите констатираха неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случаите са образувани две досъдебни производства.

В дома на местна жителка униформените откриха и иззеха 0.935 кг тютюн и 100 броя саморъчно направени цигари без бандерол, а по случая е образувана проверка.

В рамките на операцията, с полицейска мярка за срок до 24 часа, са задържани седем души.
На ситуираните четири контролно-пропускателни пункта униформените провериха 98 моторни превозни средства и 247 лица, от които 11 са от криминален контингент.
За констатираните нарушения бяха съставени 22 акта и 23 фиша – по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Закона за акцизите и данъчните складове.

Съвместните действия на полицията и прокуратурата за противодействие на конвенционалната престъпност в област Видин продължават.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 439

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!