BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Австрия ни вкара в черния списък

Австрия ни вкара в черния списък

Австрия предупреди своите граждани да не пътуват до България заради случаите на коронавирус, предаде Ройтерс. Освен за нашата страна предупреждение е издадено и за Румъния и Молдова, съобщава БНР.

Всеки пристигащ от тези държави, трябва да се подложи на двуседмична карантина или да покаже отрицателен PCR тест. Проверките за пристигащите от балканските страни ще се засилят по австрийските границите с Унгария и Словения.

Правителството призовава австрийските граждани да не предприемат пътувания в тези страни, а онези, които вече са там, трябва да се свържат с австрийските представителства и да се приберат възможно най-бързо.

Причина за крайната мярка, каза на пресконференция министърът на външните работи Александър Шаленберг, е големият брой новозаразени в тези страни. Удвоени ще бъдат и граничните контроли по границите с Унгария и Словения, контролирани ще бъдат без изключение и всички автобуси, влизащи в Австрия.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 86

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!