BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнал за ледената пързалка във Видин

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнал за ледената пързалка във Видин

Решението е в резултат на направена проверка по сигнал, подаден от общинския съветник Юлиян Петров. Прокурорското постановление е поредно доказателство, че няма нищо престъпно в това ръководството на един град да създаде условия за децата и младежите да спортуват и да се забавляват в безопасна и здравословна среда. Нещо, което Община Видин твърди от самото начало на атаките срещу поставянето на ледената пързалка.
„Не се установява кметът на Община Видин да е извършил някакво нарушение или неизпълнение на служебните си задължения, или превишаване на властта и правата си по повод издаване на разрешение за поставяне на преместваем обект ледена пързалка….Не се установява да има нанесени материални щети от действията на кмета на Община Видин, доколкото не е извършено неправомерно плащане към доставчика на услугата наем на ледена пързалка“ – се посочва в постановлението. В документа се подчертава още, че „на жителите на Общината е предоставена културно-спортна атракция, като по този начин са създадени условия за усвояване на нови умения в подрастващото поколение, извършване на спортни упражнения, които донасят за физически тонус, същото се извършва на открито пространство, като са предприети мерки за предотвратяване на заразяване с новия коронавирус…“.
Кметът д-р Цветан Ценков и неговият екип ще продължат и занапред да работят за предоставянето на по-добри възможности за видинските деца и младежи да спортуват и оползотворяват пълноценно свободното си време. Независимо от злонамерените атаки, ледената пързалка ще радва и през следващия зимен сезон гражданите на Видин. Положителният отзвук в обществото е доказателство, че решението на Общината да има подобно място за забавление, е правилно.
Припомняме, че преди няколко дни от Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ също обявиха, че не са установени нарушения при разполагането на зимния атракцион. Проверката беше предизвикана пак по сигнал на видинския общински съветник Юлиян Петров.

Екип Видин Вест

Посещения: 171

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!