BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Срокът за плащане с отстъпка на местните данъци и такси изтича на 30 април

Срокът за плащане с отстъпка на местните данъци и такси изтича на 30 април

На 30 април изтича срокът за плащане на данък недвижими имоти, такса битови отпадъци и данък превозни средства за 2021г. с 5 % отстъпка, ако се внесе пълния размер на дължимите суми.
След 30.04.2021г. задълженията могат да бъдат платени и на две равни вноски, както следва:
І – ва вноска: до 30.06.2021г.;
ІІ – ра вноска: до 31.10.2021г.
Плащането може да стане в брой или на ПОС терминал в касите на Центъра за услуги и информация в сградата на общината от 08:00 до 17:00 ч. без прекъсване всеки работен ден, с банков превод по следната сметка: IBAN BG65IABG74968400270200, BIC code: IABGBGSF, Интърнешънъл асет банк АД, клон Видин, офис Белоградчик, кодове за вид плащане: Данък върху превозни средства – 442300; Данък върху недвижими имоти – 442100; Такса за битови отпадъци – 442400; Патентен данък – 441400, както и в кметствата на населените места от общината за съоветното населено място.
За улеснение на гражданите, които живеят извън територията на общината, задълженията могат да се плащат лесно, евтино и бързо, без да е необходимо пътуване до Белоградчик. Това става на всяка една от касите на ИЗИПЕЙ /Easypay/в България и по интернет чрез сайта ИПЕЙ /Epay/. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК – за фирмите.
Други възможности са плащане на касите на Фаст Пей в страната, банковите клонове на ОББ, онлайн офисите на „Български пощи”, в банковите офиси на Банка ДСК ЕАД, през системата за отдалечено банкиране ДСК Директ и чрез директен дебит; чрез мобилното приложение iCard Дигитален портфейл и онлайн платформите www.leopay.eu, www.icard.bg, www.icard.com, www.mypos.eu, www.myATM.
Съгласно разпоредбата на чл.4, ал.2 и чл.9б от Закона за местните данъци и такси, невнесените в срок данъци и такси се събират заедно със съответните лихви за просрочие, включително и принудително по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Екип Видин Вест

Посещения: 25

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!