BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира обновената социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“ 

В продължение на един месец Лидл България ще отделя по 5 ст. за всеки касов бон

 

Започва шестото издание на най-голямата социално отговорна програма на Лидл България – „Ти и Lidl за нашето утре“. От днес до 18 октомври клиентите на Lidl ще допринасят за събиране на фонда, като компанията ще отделя за всеки касов бон в този период по 5 ст. Събраната сума ще бъде дарена за социалнозначими проекти. Кандидатите за финансиране по програмата могат да изпращат своите проекти до 28 октомври включително.

Тази година инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“ бе трансформирана след мащабно проучване на нагласите и нуждите на местните общности и неправителствените организации. Беше проведено и допитване до институции и медии за актуалните национални приоритети. Обновената програма добавя допълнителни тематични области, фокусирани към актуалните предизвикателства пред обществото ни, и разширява достъпа до програмата за младежи под 18-годишна възраст, журналисти и регионални медии.

В това издание ще бъдат приемани проекти в пет области:

  • #BeGreen ще окаже подкрепа на идеи, свързани с опазването на околната среда;
  • #BeLocal е с фокус насърчаване на културата и опазване на историческото наследство;
  • #BeActive адресира инициативи, свързани с активния начин на живот;
  • #BeFair е насочена към проекти за социална справедливост и равенство;
  • #BeVocal ще подкрепи медийни и журналистически проекти;

Ще бъде даден и специален грант под патронажа на проф. д-р Диана Ковачева, омбудсман на Република България. Той ще бъде част от категорията #BeFair и ще е насочен към подкрепа на децата със специални образователни нужди.

Всички кандидатури ще бъдат приемaни чрез онлайн формуляр в новата платформа на инициативата https://tilidl.bg/. Максималният размер на финансиране ще бъде както следва:

  • граждански организации – до 15 000 лв.
  • младежки групи – до 5 000 лв.
  • регионални медии – до 7 000 лв.
  • журналисти – до 3 000 лв.

Всички финансирани проекти следва да бъдат осъществени в рамките на до 12 месеца. Всеки получен проект ще премине през три етапа на оценяване, а през януари 2024 г. одобрените проекти ще бъдат оповестени.

Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. От тази година към програмата се присъединява и Асоциацията на европейските журналисти – България, които консултират категорията #BeVocal.

Повече информация за инициативата може да откриете на официалния сайт: www.tilidl.bg.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!