BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЕС глоби TikTok с 345 млн. евро за поверителността на детските данни

ЕС глоби TikTok с 345 млн. евро за поверителността на детските данни

Платформата за кратки видеоклипове, собственост на китайци, която през последните години бързо се разраства сред тийнейджърите по света, е нарушила редица закони за защита на личните данни в ЕС в периода между 31 юли 2020 г. и 31 декември 2020 г., се казва в изявление на ирландския комисар по защита на данните (DPC).

Това е първият случай, в който TikTok, собственост на ByteDance, получава порицание от ДКД, водещия регулатор в ЕС за много от водещите световни технологични компании, поради местоположението на регионалното им седалище в Ирландия.

През септември 2021 г. надзорният орган започна да проверява съответствието на TikTok с GDPR във връзка с настройките на платформата и обработката на лични данни за потребители на възраст под 18 години. Тя разгледа и мерките за проверка на възрастта на TikTok за лица под 13 години и не откри нарушения, но установи, че платформата не е оценила правилно рисковете за по-младите хора, които се регистрират в услугата.

Говорител на TikTok заяви, че компанията не е съгласна с решението, особено с размера на глобата, и че повечето от критиките вече не са актуални в резултат на мерките, които е въвела преди началото на проверката на DPC през септември 2021 г.

Посещения: 312

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!