BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира съвместна акция на полицията и община Враца в кв. „Кулата“ (Снимки)

По инициатива на Община Враца и Областната дирекция на полицията, от днес стартира съвместна акция във вилната зона на кв. „Кулата“ в града.

Причините са множеството сигнали за нарушаване на обществения ред и действащата нормативна уредба, съобщават от общинската пресслужба.

В първия ден от инспекцията всяко едно домакинство бе анкетирано, за да бъде установен социално-икономическият и образователен статус на лицата. Фокусът бе съсредоточен върху децата в риск, които са застрашени от отпадане от образователната система.
Експертите от строителната дирекция на Община Враца извършват проверки и за незаконно строителство.
След обобщаване на информацията ще бъдат изготвени индивидуални планове за работа с всяко едно семейство. Експертите ще проведат консултации, на които да се обсъдят с живущите възможностите за обучение, подобряване на здравния статус, както и включването им в пазара на труда.
Основната цел е предотвратяване на недобросъвестните действия от страна на живущите в района, подобрени условия на живот и насърчаването на трудовата заетост.
Акцията обхваща живущите на ул. „Лозарска“ и местностите „Новоселска“ и „Пищикова“. Мултидисциплинарният екип е ръководен от заместник-кмета инж. Цветан Стойчков, а в него са включени: звено „Инспекторат“, експерти от строителната дирекция, служители на полицията, представители на „Социално подпомагане“, „Бюро по труда“ и Регионално управление на образованието, регионалната структура на Български червен кръст, Младежкия център, пълномощникът на кв. „Кулата“ – Даниела Чобанова и представители на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.


Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!