BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вижте какви мерки срещу разпространението на COVID-19 предприемат в Белоградчик?

Във връзка с въведеното извънредно положение и динамичната епидемиологична обстановка в България община Белоградчик е създаде организация за дезинфекция на централните улици и тротоари, площади, пред входа на болницата, както и входа на административната сграда на общината, съобщиха от пресслужбата на града.

Поставени са предпазни стъкла на гишетата в Центъра за услуги и информация. Работи и пропускателен филтър на входа с цел ограничаване достъпа на външни лица до коридорите и кабинетите. Осигурени са дезинфектанти. Със заповед на кмета на общината са забранени седмичния петъчен пазар и откритите пазари и тържища, преустановена е дейността на всички обществени и културни институции, работата и посещенията на Белоградчишката крепост, пещера „Магурата” и експозициите на Историческия музей, ползването на детските и спортните площадки.

Поради липсата на предпазни маски в аптеките, общината бе направила договорка с местна шивашка фирма да изработи такива. Безвъзмездно предоставените маски са раздадени на работещите в „Домашен социален патронаж”, които ежедневно отговорно вършат задълженията си като осигуряват на нуждаещите се топла храна, доставят хляб и хранителни продукти.
В обектите на аптеките и хранителните магазини е въведено строго спазване на отстоянието между чакащите , както и влизането по един човек или най-много по двама в зависимост от големината на помещението.

Във връзка със Заповед № Р-48/17.03.2020г. на министър-председателя на Република България, чрез РЗИ – Видин е подадена заявка за предпазни средства за индикативен период от 20 дни. Заявката включва необходими предпазни средства и за общинската болница и социалните заведения /социален патронаж, центрове за настаняване и др./.
За да се осигурят повече възможности за подкрепа на възрастните хора община Белоградчик е кандидатствала пред Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” чрез Министерство на труда и социалната политика по схемата за патронажна грижа за финансови средства, които да бъдат използвани за целта.

Снимки:Община Белоградчик

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!