BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Враца ще се сдобие с 9 нови тролейбуси (Снимки)

На 5 август бе подписан договорът между „Тролейбусен транспорт – Враца“ и фирмата „Авто Инженеринг Холдинг Груп“, която ще достави 9 новопроизведени тролейбуси. Дружеството е утвърдено на българския и световния пазар и има опит в доставката на специализирани превозни средства. В обявената процедура, фирмата предложи най-ниска цена за новия подвижен състав, като стойността е в размер на 10 904 760 лв. с ДДС.

Тролейбусите ще се произвеждат от полската фирма „ENERGIS”. Превозните средства ще са с дължина от 12,5 м., с общ капацитет до 85 пътници. Подвижният състав за градския транспорт на Враца ще е оборудван с най-модерната климатична и вентилационна система, с информационни табла вътре в превозното средство, както и с видеонаблюдение.
Деветте тролейбуси ще са напълно достъпни за хора със специални потребности.
В периода на доставка на превозните средства, ще бъде извършена и реконструкция на контактната мрежа в града.
Успоредно с това, модернизирането на градския транспорт продължава, като в състава му ще бъдат включени още 13 чисто нови електробуса.
По този начин ще бъдат напълно обезпечени курсовете на обществения транспорт не само в града и големите квартали, но и в населените места на Враца.
Обновяването на градския транспорт се извършва със средства по ОП „Околна среда“, като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 26 млн. лв. Финансирането е осигурено след направено предложение от УС на Националното сдружение на общините за увеличаване на бюджета на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух от 115 млн. лв. на 390 млн. лв. Така, Враца бе сред 11-те общини от страната, които получиха финансиране от Комитета за наблюдение на ОП „Околна среда“ за обновяването на градския си транспорт.

Снимки:община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!